Home fleche Wie is Renovas? fleche Missies
Her- waardering van de wijken
 

Wie is Renovas?

Missies

Sedert haar oprichting in 1996, speelt RenovaS voor de gemeente Schaarbeek de rol van schakel tussen de gewestelijke initiatieven op het vlak van stadshernieuwing en de bewoners van Schaarbeek. De gemeente heeft haar de coördinatie van 13 wijkcontracten op het gemeentelijk grondgebied toevertrouwd: het wijkcontract Huiveltje is het dertiende! en ook het Stadsvernieuwingscontract Brabant-Noord-Sint Lazarius ( deel van Schaarbeek)

Naast de opvolging van de bouw- en renovatieprojecten of de inrichtingprojecten van openbare ruimten, leidt RenovaS in deze wijken ook acties voor de sensibilisatie en informatie van de bewoners.
 
RenovaS informeert eveneens alle Schaarbeekenaren over de renovatiepremies, de energiepremies en de fiscale verminderingen voor investeringen voor energiebesparingen. Architecten geven advies voor een verbetering van de woonomstandigheden en voor een renovatie met respect voor het erfgoed, stedenbouw en het milieu.
 
Tenslotte maakt RenovaS ook deel uit van diverse netwerken, waaronder Netwerk Wonen, wat haar toelaat om andere acties in verband met stadsinzetten en participatie, te ontwikkelen.
 
Dit alles wordt uitgevoerd met een ploeg van 27 personen met gevarieerde en aanvullende ervaring en opleidingen.

Contact: info@renovas.be +32 (0)2 246 91 62

RenovaS_Rapport d’activités 2020 (4 MB)
RenovaS_Rapport d’activités 2019 (6.3 MB)