Home fleche Herwaardering van de wijken fleche Pogge 2017-2020 fleche Participatief budget fleche PROJECTEN
Her- waardering van de wijken

Duurzaam wijkcontract Pogge

PROJECTEN

PROJECTEN

ALT X

Alt x, is een festival dat seksualiteit verkent op een manier die alle clichés overschrijdt die we vaak horen (rechtstreeks of verbloemd). Een niet te missen festival over alternatieve en niet-normatieve seksualiteit en over nog te creëren codes en representaties.

AVANTI POGGE #3


Verderzetting van het wijkfeest in de Vleugelsstraat.

1,2,3 PIANO !

Realisatie van geschilderde spelen voor kinderen in de publieke ruimtes en straten van de Poggewijk, om het mogelijk te maken voor de kinderen om te spelen in de publieke ruimte.

LES 1030 GLORIEUSES


De 1030 Glorieuses is een project dat concerten organiseert in de Poggewijk Pogge-Louis-Bertrand, georganiseerd door Fabrice en Philippe, beiden muzikanten en inwoners van de Poggewijk.

FISHERIENS, UN NERF D’ENGAGEMENT


Tijdelijke affichage, in een groot formaat, op de geblindeerde ramen van het gebouw van de MIVB Haachtesteenweg, met teksten verzameld rond het thema engagement, in verschillende talen (deze van de wijk). Plus een inhuldiging van de tentoonstelling in samenwerking met Nonkel Kinch en Radio Pogge, voor de oude garage op het Poggeplein.

WE LOVE POGGE


Straatfestival, een wedstrijd van straatdecoraties door de inwoners tussen de inwoners van de Creusestraat en deHenri Bergéstraat, leidend tot een groot populair bal op Place Pogge.

VAN COLIGNON TOT AAN BERTRAND


Begeleide ontdekkingswandelingen in de Poggewijk voor en met de bewoners van de Poggewijk.

BÛÛMPLANTERS


Groene workshops voor de inwoners van de Poggewijk & verdeling van planten en bomen op maat.

HOMEZIK


Aan de vrijwilligers werd voorgesteld om een lied te schrijven over een zelf te kiezen thema, dat belangrijk is voor hen (hun leven, hun verhalen, hun liefdes, hun wijken, hun eisen, hun eerbetoon, enz.). Daarna werd dan samen met de inwoners van de Poggewijk een videoclip gerealiseerd.

TALEN ANDERS LEREN

De bewoners begeleiden in hun ontdekking van de Franse taal tijdens creatieve workshops: schilderen, schrijden, koken, cultuur, stemoefeningen en leertechnieken zoals prosodische, ritmische, scandeer workshops...

MARIONETTEN: VAN DE BEELDENDE CREATIE TOT HET THEATER

Van de medelering tot het aankleden. Creatie van marionetten en het manipuleren ervan, voor allen (vanaf 7 jaar) in 10 zittingen, daarna openbare voorstelling tijdens een straatfeest in de Simoensstraat in juni 2018.

FILM OP DE BINNENPLAATS

Een ciné-club bestemd door de wijkbewoners! Eén woensdag per maand met een film voor volwassenen en een nadere voor de kleintjes.

MOESTUIN IN DE OPSLAGPLAATS

Een collectieve moestuin voor et door de bewoners en organisatie van pedagogische activiteiten voor groot en klein rond het thema telen in de stad.

ELEKTRICITEITKASTEN

Verfraaiing van de wijk door een kunstenaar te vragen om de elektriciteitspalen te schilderen naargelang de keuze van de bewoners en de wandeling.

AVANTI POGGE

Ontmoeting tussen de wijkbewoners en uitwisselingen rond de projectwensen.

AVANTI POGGE #2

Wijkfeest in de Vleugelsstraat.

BREIWERK OP DE BOMEN

Breien en daarna de bomen aankleden en de wijk verfraaien.

INRICHTING VAN DE TUIN VAN HET MEDISCH HUIS NEPTUNE

Inrichten van een natuurhoekje en pedagogische panelen.

PIMP MY STREET

Sensibiliseren voor de verkeersveiligheid via de verfraaiing van de wijk: street art op de voetgangersoversteekplaatsen en bomen ingebakerd met breiwerken.

DANS EN SLAGWERK

Workshops dans en slagwerk voor de jongeren

BOEKENDOOS

Plaatsen van een boekendoos waar u boeken kan insteken en andere kiezen.

ONTDEKKING VAN DE INDONESISCHE MUZIEK

Concert met Indonesische muziek voor gezinnen.