Home fleche Herwaardering van de wijken fleche Pogge 2017-2020 fleche News fleche Pogge stap voor stap - Ontdek de 5 projecten die jullie hebben (...)
Her- waardering van de wijken

Duurzaam wijkcontract Pogge

Pogge stap voor stap - Ontdek de 5 projecten die jullie hebben gekozen!

Het stedelijk parcours ’Pogge stap voor stap’ krijgt vorm. Dit dankzij meer dan 400 inwoners die hun stuin betuigden voor de projecten voorgesteld door de wijkactoren.

Pogge stap voor stap - Ontdek de 5 projecten die jullie hebben (...)

Er werd gekozen voor een bijenparcours, fietsherstelstations, boom-banken, een muurschidering ’Fauna en flora’ en een fruitroute. Ontdek hieronder de 5 projecten.

Jongeren - De boom-banken

Enkele boomstammen worden geplaatst in de publieke ruimte, dit om de wijk speelser te maken maar ook om natuur in het straatbeeld te brengen. JPEG
Blijf op de hoogte

Klimaatuitdaging - Het bijenparcours

Bijen worden steeds meer bedreigd. De dienst eco-advies stelt een route voor, bezaaid met planten aangepast aan bijen. Deze route verbindt voor de bijen het Josaphatpark met het Colignonplein.
JPEG
Blijf op de hoogte

Mobiliteit - Fietsherstelstations

Je hebt een fiets maar geen gereedschap om hem te herstellen? De oplossing is eenvoudig: het installeren van een aantal fietsherstelstations, die het mogelijk maken om eenvoudige reparaties uit te voeren in publieke ruimte. JPEG
Blijf op de hoogte

Kunst & cultuur - Fauna et flora

Grafik stelt een muurschildering voor in de Poggewijk over het thema ‘flora en fauna’. Elk element van de muurschildering zal een identieke versie hebben in de Poggewijk.
JPEG
Blijf op de hoogte

Verfraaing - De fruitroute

De vzw Bûûmplanters wil een fruitroute aanleggen in de Poggewijk, dit via groene zones met kleine fruitbomen langs de muren in de Eenensstraat, de Vleugelsstraat en de Haachtsesteenweg.
JPEG
Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte over het project Pogge stap voor stap? Schrijf je hier in op de mailinglijst.