Home fleche Herwaardering van de wijken fleche Stephenson 2019-2023 fleche Socio-economische fleche Lancering van de socioeconomische projectenaanvraag!
Her- waardering van de wijken

Duurzaam wijkcontract Stephenson

Lancering van de socioeconomische projectenaanvraag!

Het duurzaam wijkcontract Stephenson in Schaarbeek (2019-2023) wil projectenaanvragen lanceren met het oog op het teweegbrengen van plaatselijkeinitiatieven van verenigingsactoren en/of bewoners, in begeleiding van en inverband met het ganse programma van het duurzaam wijkcontract.

Voor "Samen leven" zijn de volgende projecten verkozen:

B.R.A.V.E.

Een café-bibliotheek en een expositieruimte gekoppeld aan een kunstenaarsresidentie om kunst voor iedereen toegankelijk te maken. Een ontmoetingsplaats om elkaar beter te accepteren zonder onderscheid naar gender, afkomst, ...

B.R.A.V.E. asbl - Bodies Rage Arts Vital Empowerment
Leïla Bounoua & Justine Sarlat
bravespace@protonmail.com


Paviljoen on tour

Een woonwagen die zich in de buurt verplaatst, die wordt omgebouwd in een bibliotheek, een speelgoedbibliotheek, een mobiele klasse, ... en waarmee bewoners en verenigingen ook activiteiten kunnen voorstellen.

Gemeenteschool Paviljoen - Rue F.-J. Navezstraat 59 - 1030 Schae/arbeek
Sven Moens - T 02 431 68 11
info@paviljoen-schaarbeek.be


Terasmoestuin

Gelegen aan het Stephensonplein wil CréActions zijn dakterras transformeren in een moestuin voor de buurt om te leren hoe te telen, gezond te eten en een link te leggen tussen de bewoners.

CréActions asbl - Rue Stephensonstraat 82 - 1000 Bruxelles/Brussel
Assia Bouhnani - T 02 241 48 28
info@creactions.be

Openbare schrijvers

Permanenties van openbare schrijvers om brieven te schrijven, maar ook conversatietafels tussen buren en schrijfworkshops om uit te wisselen.

asbl Bashibouzouk
Valentine Bonomo
Meer informatie bijna

Voor meer informatie contacteer Arne Robbe: arobbe@renovas.be 02 227 62 12