Home fleche Herwaardering van de wijken fleche Stephenson 2019-2024 fleche News fleche VERBINDEND PARTICIPATIEF BUDGET | Extra editie
Her- waardering van de wijken

Duurzaam wijkcontract Stephenson

VERBINDEND PARTICIPATIEF BUDGET | Extra editie

Tijdens deze periode waar we verplicht in ons kot moeten blijven, komt het belang van participatie, verbinding en solidariteit meer dan ooit op de voorgrond. Daarom heeft RenovaS beslist een deel van het participatief budget ter beschikking te stellen voor verbindende projecten.


Rekening houdend met de context van de quarantaine richt deze projectroep zich op het ondersteunen van initiatieven die inzetten op:
• het versterken van het sociaal contact tussen bewoners,
• en/of die hulp bieden aan kwetsbare en geïsoleerde personen tijdens deze periode.
Dit kan op heel veel verschillende manieren: een filmprojectie organiseren vanop jouw terras, een dienst bibliotheek aan huis aanbieden, een keten organiseren voor solidaire maaltijden, gedichten op jouw gevel tentoonstellen, een concert voor de buren organiseren van op jouw balkon, digitaal advies geven aan mensen met een beperkte kennis van informatica, ...
Wij zijn heel benieuwd naar jullie ideeën en willen deze graag ook steunen. Per project is een budget beschikbaar van 50 € - 500 €, wetende dat projecten voorgefinancierd kunnen worden.

Alle info vindt je hier