Home fleche Herwaardering van de wijken fleche Pogge 2017-2020 fleche Socio-economische fleche Pogge stap voor stap
Her- waardering van de wijken

Duurzaam wijkcontract Pogge

Pogge stap voor stap

Wil je graag meer weten over de verschillende voorzieningen en projecten die in de Poggewijk op stapel staan en meer te weten komen over het verleden van de Poggewijk? Zoja, dan is het stedelijk parcours Pogge stap voor stap zeker iets voor jou! Een interactief parcours waarlangs je de wijk beter leert kennen, maar ook zijn inwoners, verenigingen en voorzieningen.

Pogge stap voor stap

Het team van het duurzaam wijkcontract Pogge wil de projecten en actoren in kaart brengen die meewerken aan de vele projecten van het wijkcontract. Om het parcours zichtbaar te maken, stellen verschillende actoren 5 interventies voor die bijdragen aan een kindvriendelijke, groenere, gerenoveerde wijk met een actieve mobiliteit in een dynamische wijk.

Ontdek hieronder de 5 projecten die het stedelijke parcours deze zomer zullen vervolledigen.

DE BOOM-BANKEN
Vier boomstammen werden geïnstalleerd langs het parcours als stadsmeubilair. De boomstammen hebben verschillende functies: voor kinderen om te spelen, voor voorbijgangers om uit te rusten en om meer natuurlijke elementen toe te voegen in een dichtbevolkte en stedelijke buurt.

JPEG

HET BIJENPARCOURS
Bijen worden steeds meer bedreigd. De dienst Milieuraadgeving stelt een bijenparcours voor, bezaaid met planten voor bijen. Deze route maakt het mogelijk voor de bijen om zich te verplaatsen tussen het Josaphatpark en het Colignonplein.

JPEG

FIETSHERSTELSTATIONS
Je hebt een fiets maar geen gereedschap om hem te herstellen? Geen probleem want JST zal een aantal fietsherstelstations plaatsen langs het parcours, die het mogelijk maken om eenvoudige reparaties uit te voeren in publieke ruimte.

JPEG

FAUNA ET FLORA
Enkele kunstenaars, waaronder Grafik, zullen een muur schilderen van het gebouw in de Vleugelsstraat nr. 39, rond het thema flora en fauna. Deze muurschildering zal de aanwezige biodiversiteit in beeld brengen via bijen, vogels en inheemse planten.

JPEG

DE FRUITROUTE
Bûûmplanters werkt samen met actoren uit de wijk en de scholen aan een fruitroute dit de zichtbaarheid van het parcours in de publieke ruimte zal versterken, dit via groene zones met kleine fruitbomen langs de muren in de Eenensstraat, de Vleugelsstraat en de Haachtsesteenweg.

JPEG