Home fleche Herwaardering van de wijken fleche Pogge 2017-2020 fleche News fleche Projeten verbindend participatief budget
Her- waardering van de wijken

Duurzaam wijkcontract Pogge

Projeten verbindend participatief budget

Tijdens deze periode van de lockdown ontvingen we meerdere reacties op de projectoproep “Verbindend participatief budget”, een project dat de buurt doet leven!

Wil je graag gratis een pakketje ontvangen met bloemzaden, potgrond en klei om je eigen zaadbommen te maken? Wil je toegang krijgen tot alle informatie over de wijk tijdens de lockdown? Wil je meer weten over het project “De taartjes om 20 uur”? Ontdek hier alle projecten.

Projeten verbindend participatief budget

POGGE SE PARLE


De inwoners van de Poggewijk hebben een informatie mailinglijst gecreeërd voor hun buren met lokale informatie ter ondersteuning tijdens de lockdown, dit via een mailing maar ook via een een netwerk waarbij buren en organisaties de informatie afficheren op hun raam. Wil je op de hoogte blijven van er gebeurt in jouw wijk? Heb je informatie die je graag wilt delen met jouw buren?

Sluit je hier aan.

YASMINA ET LES BOMBES À GRAINES


Yasmina en de Bûûmplanters stellen voor om bloemen te zaaien in de wijk. Ze stellen voor aan kinderen en ouders van de wijk Pogge om hen daarbij een handje te helpen. Bestel nu jouw pakje met bloemenzaden, potgrond en klei. Hierboven legt Yasmina alvast uit hoe dat werkt. Wil je gratis een pakketje ontvangen? Stuur jouw adres en vemeldt waar je de zaadbomen wilt zaaien.

Contact : info@buumplanters.be

LES PETITS GÂTEAUX DE 20H


De inwoners van de wijk nodigen jou uit om samen met hen via een eenvoudig recept kleie taartjes te bakken en/of te verdelen met jouw buren tijdens tijdens het applaus om 20 uur. Indien je enkel wilt bakken of verdelen, is dit ook mogelijk! Voor de aankoop van de ingrediënten kan je, indien je het ticket bijhoudt, terugbetaald worden. Wil jij ook jouw buren trakteren op wat lekkers?

Contact : louiselabib@gmail.com

EX’POGGION


Bestel nu gratis jouw “Ex’Poggion-pakket”, een wetenschappelijke box met een schokkende reactie! In deze box vind je al het materiaal om jouw eigen vulkaan te maken met een explosieve reactie (voor kinderen van 6 tot 12 jaar).

Vraag jouw pakket aan via expoggion@gmail.com

Concert Brusilia

Ontdek in deze aandoenelijke video het participatieve concert met de schaarbeekse bewoners van de Brusilia. Dit concert vond plaats in de kader van de projectoproep "Verbindend participatief budget", met als doel om het sociaal contact tussen burgers te versterken tijdens deze bijzondere periode.

Link naar de video "Participatief concert Brusilia"

Een idee of zin op een project in te dienen? Klik hier voor meer informatie.