Home fleche Herwaardering van de wijken fleche Pogge 2017-2020 fleche Ik doe mee fleche Pogge, stap voor stap
Her- waardering van de wijken

Duurzaam wijkcontract Pogge

Pogge, stap voor stap

De voorbij 4 jaar heeft de wijkantenne van het duurzaam wijkcontract Pogge gewerkt met verschillende actoren aan tal van inspirerende projecten. Inwoners, verenigingen en professionals hebben samen bijgedragen aan:

- het toegankelijker maken van de publieke ruimtes
- aan nieuwe functies en faciliteiten
- en aan vele socio-economische en participatieve projecten.

« Stedelijk parcours »
Om deze initiatieven te verduurzamen wil de wijkantenne, samen met de inwoners en actoren van de wijk, een "stedelijk parcours" uitwerken, waarlangs je deze projecten kan ontdekken. Echter ontbreken er nog een aantal elementen! Om zoveel mogelijk input te verzamelen willen graag beroep doen op jullie!

De thema’s et de projecten

Ontdek hieronder de projecten voorgesteld door de actoren uit de wijk en stem voor jouw favoriete projecten. De projecten die de meeste stemmen krijgen zullen gerealiseerd worden. Of vul direct het formulier in en stem voor jouw favoriete projecten.

STEM EN DOE MEE

Thema 1 - JONGEREN
“Ik steun een Poggewijk die zich aanpast aan de jongeren!”

Project 1: de boomstammen
In de openbare ruimte zullen enkele boomstammen worden toegevoegd om de wijk speelser te maken maar ook ruiger. Stem en doe mee!

Project 2: de krijtmuur
In de wijk zal een muur worden ingericht met verf waarop kinderen mooie krijttekeningen kunnen maken. Stem en doe mee!

Project 3 : de verrassingsdoos
Deze ludieke constructie zal ontworpen en gerealiseerd worden in samenwerking met de jongeren van de wijk. Stem en doe mee!

Thema 2 - KLIMAATUITDAGINGEN
“Ik steun een Poggewijk die rekening houdt met de klimaatuitdagingen!”

Project 1: Nestkastjes voor mussen
Mussen zijn vogels die in kolonies leven, maar om in steden te kunnen leven hebben ze een geschikte leefomgeving nodig. De milieuraadgeving stelt voor om nestkastjes voor hen te plaatsen: dit zijn kleine huisjes die aan hen noden zijn aangepast. Stem en doe mee!

Project 2 : het bijenparcours
Bijen worden steeds meer bedreigd. De dienst eco-advies stelt een route voor, bezaaid met planten aangepast aan bijen. Deze route verbindt voor de bijen het Josaphatpark en het Colignonplein. Stem en doe mee!

Thema 3 - MOBILITEIT
“Ik steun een mobiliteit voor iedereen in de Poggewijk!”

Project 1: de bici-kasten
Je hebt een fiets maar geen gereedschap om hem te repareren? De oplossing is eenvoudig: het installeren van een aantal beci-kasten, die het mogelijk maken om eenvoudige reparaties uit te voeren in publieke ruimte. Stem en doe mee!

Project 2: fietsrekken
JST stelt voor verschillende fietsenrekken in de buurt te installeren die gemakkelijk kunnen opbergen worden. Stem en doe mee!

Project 3: fietspompen
JST stelt voor om in de Poggewijk meerdere fietspompen te installeren, die door iedereen kunnen worden gebruikt. Stem en doe mee!

Thema 4 - KUNST & CULTUUR
“Ik steun een Poggewijk waar er ruimte is voor kunst en cultuur!”

Voorstel 1: het stadsleven
Grafik stelt een muurschildering voor in de Poggewijk over het thema ‘stadsleven’. Elk element van de muurschildering zal een identieke versie hebben in de Poggewijk. Stem en doe mee!

Voorstel 2 : Flora & Fauna
Grafik stelt een muurschildering voor in de Poggewijk over het thema ‘flora en fauna’. Elk element van de muurschildering zal een identieke versie hebben in de Poggewijk. Stem en doe mee!

Voorstel 3: de droom
Grafik stelt een muurschildering voor in de Poggewijk over het thema ‘dromen’. Elk element van de muurschildering zal een identieke versie hebben die verstopt zal zijn in de Poggewijk. Stem en doe mee!

Thema 5 - VERFRAAIING
“Ik steun een Poggewijk die schoon en aangenaam is om in te wonen!”

Project 1 : cyclo-parken
Bûûmplanters stelt voor om in de Poggewijk bûûm-parken en bûûm-banken rond cycloboxen te plaatsen. Het resultaat: cyclo-boxen omringd door struiken, fruitbomen en vegetatie. Stem en doe mee!

Project 2 : de fruitroute
De vzw Bûûmplanters wil een fruitroute aanleggen in de Poggewijk, dit via groene zones met kleine fruitbomen langs de muren in de Eenensstraat, de Vleugelsstraat en de Haachtsesteenweg. Stem en doe mee!

Blijf op de hoogte!
Antenne du quartier durable Pogge – Wijkantenne van de duurzaam wijkcontract
Rue Goossenstraat 5
1030 Schae/arbeek

Tel + 32 (0)2 246 91 65 - mderijcke@renovas.be

www.renovas.be/pogge

FACEBOOK /poggeCQDDW