Home fleche Herwaardering van de wijken fleche Kleine heuvel 2021-2026 fleche Socio-economisch fleche ACTIVATIE VAN KONINGIN-GROENPARK
Her- waardering van de wijken

Duurzaam wijkcontract Kleine heuvel

ACTIVATIE VAN KONINGIN-GROENPARK

ACTIVATIE VAN KONINGIN-GROENPARK

Deze unieke groene ruimte in de wijk, gecreëerd in 2007 tijdens het wijkcontract Brabant-Groen, is te weinig gekend bij de bewoners, de leerkrachten maar ook de 4000 studenten van de hogescholen.

Jeunes Schaerbeekois au travail – JST, een onderneming voor socio-professionele inschakeling, traint mensen in tuinieren, houtbewerking... om ze weer aan het werk te krijgen. Zij werken aan de vergroening en de rehabilitatie van het park.

Dit kleine park, vandaag onvoldoende gekend, biedt mogelijkheden voor de noordwijk en de bewoners. De animatrice van het park, aangeworven door JST, blaast het park nieuw leven in door workshops en festiviteiten te organiseren.

Zin om deel te nemen of wil je graag meer weten?
Domitienne is aanwezig in het park op maandag, dinsdag en vrijdag

Naast de activiteiten en renovatiewerken van het Koningin-Groenpark, stelt de ploeg van JST voor om klimplanten aan de gevels te plaatsen, “groene zones” in te richten en iedereen die zijn straat groener wil maken te begeleiden.

Contact
Jeunes Schaerbeekois au Travail
Koningin-Groenpark, Groenstraat 126 en Paleizenstraat 42 – 1030 Schaarbeek
In het paviljoen tegenover de ingang van het restaurant Cannelle.
Elke maandag, dinsdag en vrijdag van 09:00 tot 17:00.
T 0492 22 70 27 - dcuvelier@jst1030.be