Home fleche Herwaardering van de wijken fleche Brabant-Noord-Sint-Lazarus 2018-2022 fleche Participatief budget fleche Reglement 2020
Her- waardering van de wijken

Stadsvernieuwingscontract
Brabant-Noord-Sint-Lazarus

Reglement 2020

Een participatief budget in mijn wijk!

Het participatief budget van het stadsvernieuwingscontract wil initiatieven voor de verbetering van het leefklimaat in de wijk steunen en financiert projecten die worden opgestart en gedragen door bewoners van de wijken Noord, Brabant, Aarschot of Haacht in Schaarbeek en Sint-Joost. Dit fonds beschikt over een enveloppe van 40 000 € per jaar.

De projecten kunnen variëren: creatie van een bewegwijzering om de bewoners naar de parken te leiden, een sporttoernooi tussen de wijken, een boekendoos, enz.

Het participatief budget heeft als doel de bewoners aan te moedigen en te ondersteunen bij de verwezenlijking van hun ideeën voor de verbetering van hun wijk. Het is een budget dat collectief wordt beheerd. Alle beslissingen worden samen genomen tijdens een vergadering. Het participatief budget is voor iedereen in de overtuiging dat collectieve burgeracties verandering brengen.

Interesse? Lees hier het reglement en het aanvraagformulier.

Reglement participatief budget_2020_NL.pdf (157.5 kB)