Home fleche Herwaardering van de wijken fleche Brabant-Noord-Sint-Lazarus 2018-2022 fleche Participatief budget fleche Projecten | November 2019
Her- waardering van de wijken

Stadsvernieuwingscontract
Brabant-Noord-Sint-Lazarus

Projecten | November 2019

In 2019 werden acht projecten geselecteerd!

Twee projecten werden gerealiseerd in 2019 en 2020. De overige projecten worden uitgevoerd als de gezondheidssituatie verbetert.

DESELECTEERDE PROJECTEN

Kruidtuinalliantie

Drie deelmomenten voor de wijk met twee interculturele maaltijden en 1 wijkfeest - Musinstraat, Sint-Joost. Project gedragen door de bewoners.

Openbare Banken Dupont

Project voor het plaatsen van banken in de Dupontstraat bestemd voor de senioren en gebruikers van de straat. Samenwerking tussen bewoners, verenigingen en studenten en professoren van de LUCA School of Arts. Afwachten.

Campus City Brussels

Verwezenlijking van tussenkomsten in de openbare ruimten door de studenten architectuur van Sint-Lukas in samenwerking met bewoners en Alive Architecture – Schaarbeek. Afwachten.

Pad van de scholieren
Verwezenlijking van een ludiek parcours voor kinderen en volwassenen tussen de twee lagere scholen – Groenstraat, Schaarbeek. Samenwerking tussen bewoners en scholen. Afwachten.

Gym kinderwagens in de parken

Turnsessies voor ouders/babies in de parken van de wijk – Schaarbeek & Sint-Joost. Project gedragen door bewoners. Afwachten.

De dag van de dromer

Gigantische psychomotriciteit kunstworkshop in het Sint-Franciscuspark bestemd voor ouders en kinderen uit de wijk tijdens een namiddag - Sint-Joost. Project gedragen door de Compagnie des Rêveurs.

Solidair Project Hand in Hand

Workshops rond burgerparticipatie van vrouwen in de openbare ruimte en culturele bezoeken – Groenstraat, Sint-Joost. Project gedragen door een vereniging en bewoners.

Wijkfeest Groenstraat

Wijkfeest in de Groenstraat tijdens de autoloze zondag. Project gedragen door bewoners.